Down Sendromu Ve Farkındalığın Farkında Olmak

24.06.2014
840
Down Sendromu Ve Farkındalığın Farkında Olmak

Down Sendromu Ve Farkındalığın Farkında Olmak

Down Sendromu nedir? En basit tanımıyla Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Özellikle bilgisiz insanların Down Sendromlu insanlara hasta gözüyle bakması Down Sendromu olan kişiyi ciddi şekilde etkilemektedir. Çünkü Down Sendromu, insan vücudunda olması gereken 46 kromozom yerine fazladan bir kromozoma sahip olunmasıyla oluşan bir farklılıktır. İnsan vücudunun genler ve kromozomlardan oluştuğunu biliyoruz. İşte bu genler ve kromozomlar insanın kişilik yapısının ana unsurlarıdır. Bu nedenle 46 yerine 47 kromozoma sahip olan bir insanın yaşam tarzında bazı değişiklikler olması durumu Down Sendromu olarak açıklanmaktadır.

Dünyada birçok kişide görülebilecek olan Down Sendromuna Anne ve Baba kesinlikle sebep değildir. Yani doğum öncesi veya sonrası bir yanlışlık yapılmasıyla bir çocuk Down Sendromlu olmaz. Ayrıca bilinmesi gereken bir diğer unsur ise, Down Sendromlu insanların kendilerine özgü karakterleri, yetenekleri ve yaşam biçimleri olur. Yani her insan diğerlerinden karakter olarak farklı olabildiği gibi Down Sendromlu kişide her insan gibi farklı bir karakterde yaşamını devam ettirecektir.

Down Sendromunun bir hastalık olmadığını ve bu kişisel farklılığın birçok insanın farkında olmadığını hatırlatmak amacıyla her sene 21 Mart’ta “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri yapılır. Bu etkinliklerde insanlar ayaklarını farklı farklı, rengarenk çoraplar giyer. Bu çorapları işlerinde, yürüyüşlerinde ve çeşitli aktivitelerde giyerek insanların dikkatlerini çekmeye özen gösterirler…

Down Sendromu Ve Farkındalık Günü

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.